5 situaties die je liever niet ziet op je bruiloft
- Lilian Overbeeke
- 19 sep 2017
- 4 minuten om te lezen
Natuurlijk hoop je op de allerbeste omstandigheden voor je bruiloft. Alleen wat nu wanneer het niet zo loopt als jullie hebben gepland? Zeeuws Trouwen heeft 5 situaties op een rijtje gezet waar je niet op zit te wachten. Met tips om het op te lossen natuurlijk!
1 Ziek zijn – ziek zijn op je bruiloft is wel een flinke nachtmerrie. Want wat doe je dan? Je stelt het niet zomaar een weekje uit. Laten we even eerlijk zijn; de kans dat je ziek bent op je eigen bruiloft is wel erg klein. Alleen de adrenaline houdt je al op de been. Anders zijn er nog zat middeltjes om je de dag door te helpen. Pillen tegen de pijn, diarree, misselijkheid en ga zo maar door. Voel je een griepje aankomen? Zorg goed voor jezelf en blijf de griep de baas. Let de laatste week ook op wat je eet. Stel je voor dat je net nog iets verkeerds eet. Alleen wat nu als je echt echt, maar dan ook echt, uitgeschakeld bent? Heb je alle alternatieven bekeken en gaat dat allemaal niet? Dan zit
er misschien niets anders op dan de grote dag annuleren. Voor zulke situaties zijn er huwelijksverzekeringen. Bekijk goed de polisvoorwaarden maar vaak is het fijn om een dergelijke verzekering af te sluiten.
2 Een leverancier die niet komt opdagen – ja het gebeurt. Gelukkig ook bijna nooit. Maar soms ook door redenen waar de leverancier zelf ook niets aan kan doen. Brand of een ongeluk… het zit in een klein hoekje. Wat doe je als dit gebeurd? Afhankelijk van
de leverancier natuurlijk zijn er vaak wel creatieve oplossingen te bedenken. Als de locatie afbrandt is er misschien nog wel iets anders te vinden. Niet wat je wilde natuurlijk maar dan hoef je in ieder geval de bruiloft niet te annuleren. Geen ringen/muziek/taart of wat dan ook? Probeer te bedenken of je het echt nodig hebt of dat je nog steeds een mooie dag zonder kan hebben. Wil je echt een alternatief? Schakel je netwerk in, stuur een groepsbericht in de app rond naar iedereen die je kent en knal je oproep op Facebook. Grote kans dat je gegarandeerd binnen enkele ogenblikken alternatieve aanbiedingen hebt. Wanneer je een weddingplanner ingeschakeld hebt kan zij je hier ook enorm uit de brand helpen met haar netwerk. Ook hier kan een huwelijksverzekering uitkomst bieden.

3 Ruziënde gasten – gasten die zich niet kunnen gedragen. Al dan niet onder invloed van een drankje meer of minder. Vervelende gasten kunnen je huwelijksdag goed verknallen. Probeer vooraf al in te schatten of je moeilijkheden kan verwachten. Kunnen bepaalde gasten niet goed met elkaar opschieten? Zet ze uit elkaar en vertel dat vooraf ook: ‘’zeg gast X, we hebben jou bewust niet naast gast Y gezet maar we zouden het op prijs stellen dat je zelf ook bij gast X uit de buurt blijft. Wij zitten niet te wachten op onenigheid op onze dag’’. Loopt het toch mis op de dag zelf? Zelf gaan jullie je in ieder geval niet met de overlast bemoeien. De emoties zullen snel oplopen en verwijten zijn zo gemaakt. Laat je weddingplanner of ceremoniemeester snel korte metten maken met het gespuis. Vaak is deze persoon neutraler en hebben maar één partij waar ze loyaal aan moeten zijn: het bruidspaar. Jammer dan dat Tante Truus de weddingplanner niet zo lief meer vind wanneer ze vriendelijk maar duidelijk verzocht wordt zich te gedragen of naar huis te gaan. Ook daar heb je personeel voor!
4 Regen – niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. Zelfs wanneer je in een zomermaand trouwt is de kans aanwezig dat je verrast wordt door een regenbui. Wat valt daar aan te doen? Weinig natuurlijk. Zorg ervoor dat je altijd voldoende paraplu’s mee hebt en dat je voor alle buiten activiteiten een binnen alternatief in gedachten hebt. Samen met je weddingplanner, locatie en fotograaf kun je hier een prima plan B voor maken. En het allerbelangrijkst: laat je pret niet bederven door een beetje (veel) regen.

5 Vlekken op je jurk – daar gaat de rode wijn! Het zal je maar gebeuren dat je een glas rode wijn over je witte jurk heen krijgt. Tip voor de rode wijn: gooi zout over de vlek en laat de wijn hier in trekken. Zo ook vaak voor andere vloeistoffen. Vetvlekken kun je weer absorberen met talkpoeder. Poeder, zand of modder. Laat het opdrogen en veeg het eraf met een veger. Zorg in ieder geval dat je weddingplanner of ceremoniemeester een plan voor iedere soort vlek heeft. En als de vlek er niet helemaal uit is kun je deze soms nog camoufleren door witte krijt of een passend lint. Laat je dag er in ieder geval niet door verpesten. Neem dit maar aan: je jurk zal nu eenmaal vies worden.
Met dit lijstje hebben we je vast afgeschrikt! Als het goed is, is je weddingplanner op dit soort situaties voorbereidt. Heb je een vriend of vriendin als ceremoniemeester? Ga samen ook even rond de tafel zitten om wat scenario’s te bespreken en een plan de campagne te bedenken. Beter goed voorbereid dan overvallen worden. En onthoud dit: zolang je ja zegt tegen elkaar ben je aan het eind van de dag getrouwd ♥. En daar gaat het allemaal om toch?
Opmerkingen